Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jen tak Křivoklátskem - čtvrtek 22.5.2014

 Dva dny po Křivci opět usedám do sedla, ale moc se mi nechce. Je to taková jízda z donucení. Nevim kudy a kam jet, tak dám takovou klikatou klasiku si řikám a budu vymejšlet trasu cestou. Dokonce jsem směrem tam zvolil cyklostezku po rovině, než bych se lopotil hned do kopce. Ono je totiž taky pěkný vedro, teplota kolem 30°C a na to už nejsem dávno zvyklej. Jo, to v mládí, to jsem tyhle teploty vyhledával, dneska už mi to tak dobře nedělá. Tak si to tak šudlám po vedlejších silničkách, ale nějek je to proti větru a ani nohy se nechtěj točit. Ještě se projevuje únava po Křivci. Bavoryně, Stašov, Otmíče, Praskolesy, Kotopeky, Hořovice - nenáročná houpavá, spíš rovinatá cesta. Ale nějak mě to nebaví, v těch kopcích v lese je to nějaký lepší, dneska se vůbec nemůžu rozjet. V Hořovicích přemejšlim kudy dál a jak mě tak ty lesy táhnou, napadne mě hnedle Cerhovice, Kařez a Zbiroh. Tady na tom úseku je i velkej provoz a pořád to nejede. Jak jsem doma z profilu trasy zjistil, tak ono je to v podstatě pořád mírně do kopce a to za Zbirohem i do většího, skoro 40 km žádnej sjezd.

 Hnedle jak jsem projel Zbiroh a začal les, naprosto ustal jakejkoliv provoz. To je vám kamarádi Plašáci taková nádhera bez lidí a bez aut. Najednou mě to začalo hrozně bavit, nohy povolily, začalo to jet. V nejvyšším bodě dosahuju výšku nad 600 m.n.m. a čeká mě bezva sjezd k hájovně na rozcestí na Kublov. V lese je příjemná teplota a hodiny už taky pokročily, tak je příjemně. Zauvažuju kudy dál, normálně bych volil Kublov, ale světe div se, jízda zase moc chutná, tak to švihnu vpravo sjezdem do Bzové a Točníku. Krásný výhledy do krajiny, Slunce pomalu protahuje stíny, já si protahuju švih, jak jenom to jde. Než to vzít spodem na Hředle, radši si zase vystoupám přes Březovou do Kublova a pak už si dám klasiku do Svatý a do Zdic. Jediný co změnim je to, že zase pojedu cyklostezkou skoro až domu. Akorát je to nějaký plný kamínků po deštích tak kličkuju jak se dá. Nakonec krásná jízda, opět stoupání, které převyšuje stoupání trasy Doksů. Příjezd domů kolem půl devátý večer v hezkym světle, paráda.

 Jediná kaňka na tomhle švihu je, že za dva dny jsem zjistil, že mám píchlý zadní kolo. Je mi jasný, že to bylo na tý cyklostezce a díky tomu jsem dojel domu, aniž bych si něčeho všimnul :-)).

schranka01.jpg

Trasa pěkná klikatice.

schranka02.jpg

Zajímavej profil, to vypadá jak 2 kopce a ono to hnedle hodilo 77 km, něco přes 3 hodiny jízdy, průměrka 25 km/h.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář