Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závěrečná jízda sezóny? - středa 2.4.2014

Přátelé kamarádi Plašáci. Dlouho tomu zase bylo, co jsem byl na posledním švihu, pln energie, štěstí, dobrého pocitu z ubíhající krajiny. Od toho 14.3. jsem byl na Slovensku na služebce, pak nebylo uplně počasí, pak byly zase nějaký problémy doma, a já už házel flintu do žita, požírala mě nechuť dělat cokoliv, na kolo myšlenky nebyly. Pak se mi to i začalo líbit a lenivěl jsem pěkně doma a v klidu. To se ale dneska změnilo, poté co jsem včera promrhal hezký počasí, dneska už v práci jsem byl rozhodnut, že odpoledne vyrazím na klasickej švih. Všechno šlo dobře, podmínky vynikající, nasadil jsem prvně letos kraťasy a v 16:30 byl připraven vyrazit.

 Vyjel jsem jako mazák, pustil to od baráku dolů, před křižovatkou se ujistil, že nikde nejede auto a pustil to do zatáčky. Kdyby byl pátek třináctýho, nebo apríl, tak byl pochopil co se stalo potom, ale proč 2. dubna? Zkrátka se stalo něco divnýho. Během zlomku vteřiny mělo kolo divnej úhel k silnici, pak přišla rána, pak ticho, zase rána a já ležel uprostřed silnice! Hned mi bylo jasný, že je to v prdeli a že dneska švih končí. Vyskočil jsem jako hrdina rychle na nohy, zběžně ohledal škody a ještě jsem si stihnoul všimnout sousedky, která se právě blížila s autem a jen tak zastavila a z dálky pozorovala co se děje a jestli právě padnoucí cyklista je OK. Cyklista až na pár odřenin je OK, ale černá pelska mrcha splašená utrpěla mnoho šrámů, který bolej na duši a časem budou bolet i v peněžence.

 Pánové Plašáci, dnešní jízda měla úctyhodných 160 metrů, z toho 80 metrů domů bylo pěšky! Kurva drát, to nasere, co? Hned mi vyvstaly myšlenky na vás jak jste kolikrát měli podobnou příhodu a mně se neštěstí vyhýbalo. Je tomu 13 let od mojí poslední nehody, tehdá ta příhoda s autem. Taky mi naskočilo v paměti pár slov nebožtíka Kláska, že kdo nespad na kole, tak neni cyklista. Jen si kladu otázku proč? Proč vyšší síly teďka zakročily? Moc jsem se chvástal, že vyhraju Doksy? Nebo mě mělo dneska na švihu třeba potkat něco horšího a vyšší síly mě radši zastavily hned na začátku? Mám tedy děkovat, nebo klejt?

 Jak mě znáte, tak víte jak si zakládám na čistotě a bezchybném chodu kola. Teď když se na něj podívám, je mi teskno, už neni jako dřív, už je to zlomkem vteřiny plečka, která se mi nelíbí a nemám v ní důvěru... Jedna chyba a všechno v prdeli. Bohužel ani současný stav financí mi nedovolí s tím v dohledné době něco udělat. Přerušuju kariéru na neurčito a prohlašuju, že tyhle Doksy nevyhraju, protože je nepojedu. Karta se obrátila, vsadil jsem brzo všechna esa a teď prohrál.

 Co se vlastně stalo na té silnici. Zatáčka je to z kopce prudká, opačně klopená. Dobře, ale jel jsem jí na kole určitě padesátkrát a dnes jsem jí jel úplně stejně. Při ohledání místa činu mě trochu zaujal nenápadný nános zeminy na asfaltu, trochu rozčísnutý, ale to asi nebylo ode mě. Potom ještě kovovej kanálek dlouhej a vedenej rovnoběžně se sklonem silnice, Nesednul si právě on dneska s galuskou? Proč jindy ano? Fakt nemám tušení. Ustřelilo to po kamínku? To by se asi ještě vyrovnalo. Tohle mě prostě složilo k zemi okamžitě, bleskurychle. Žádný varování a přece se stalo. Jen prásk a bum a to bylo celý. Podle záznamu z černé skříňky Cateye Mity 2 jsem zjistil, že se to stalo v rychlosti 29 km/h.

 No nedá se nic dělat, škoda dobře rozjeté sezóny. Už jen pár fotek škod na materiálu živém i neživém a jedna rada. Dávejte na sebe pozor Plašáci, když už teďka máme ty rodiny ;-).

P.S. Ta sousedka co to viděla z auta, tak hlásila přes balkón, že to vypadalo super, přesně jako na Tour de France, tak mi udělala radost, že aspoň nějakej závod jsem letos jel :-)).

img_7734.jpg

Celkové poškození podvozku.

img_7735.jpg

Tomudle se odborně říká PĚTIKORUNA. To tak nazval kdysi Plašák Šáchyč. Pekelně to pálí, dlouho mokvá a špatně se hojí.

img_7736.jpg

Tohle je běžný zranění z dětských hřišť.

img_7751.jpg

Tenhle kamínek jsem vyndal z rány pod kolenem. Byl tam zapasovanej, jako kdybych se s nim už narodil :-).

img_7737.jpg

Kotníček se zahojí, boty naštěstí netknutý.

img_7738.jpg

To se taky zahojí, klika byl dlouhej dres, jinak by to asi bylo horší.

img_7750.jpg

Zranění běžné i z pracovní činnosti.

img_7741.jpg

Tohle je k posrání, to se nezahojí :-(.

img_7742.jpg

Bohužel to odnesl i druhej dual a ten mi přijde povylomenej z osy, na blití...

img_7743.jpg

Klenot nenávratně v prdeli.

img_7744.jpg

Závěs přehazovačky taky nevypadá uplně v kondici.

img_7746.jpg

I helmička si lízla asfaltu. Kraťasy a dres taky trochu oděrků. Jedna chyba a tolik škody. Jen dobře, že na mně pouze ty oděrky, ksicht netknutej, byl to přesně takovej pád, kterej by nemusel vyhovovat ani klíční kosti, tak klika, že dobrý. Možná zase za rok napíšu Plašáci.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kam čert nemůže, posype silnici hlínou...

Katka,4. 4. 2014 14:51

Teda pánové,

snad jen to co psal Roman. Dávejte na sebe pozor Plašáci!!! A to nejedn kvůli rodinám, ale i kvůli sobě!!!Zdraví máte jen jedno. Snad jen babskou radu - rány hojit na vzduchu, pak to mokvá a špatně se hojí a 2x denně pomazat mastičkou Hemagel a v případě potřeby teda přelepit. Je teda drahá jako prace, ale zaručeně funguje. Rychle se to hojí a nezanechává to jizvy, nebo aspoň minimální. Teda silniční lišej jsem s tím ještě nehojila, ale určitě to pomůže. No a jestli máš pojistku, tak sis měl zajít honem k dokrotovi, lepší pro nic za nic, než tam pak opravdu muset a hned by bylo na opravy kola...

Držte se a opatrujte se.

Co Karel IV. ???

Re: Kam čert nemůže, posype silnici hlínou...

Láca,8. 4. 2014 15:08

A jejda, tady to čte i někdo tajně :-). Karel IV. se blíží, ale já nějak přestal plánovat cokoliv. A co se týče doktorů a pojišťoven, tak těm se vyhýbám mooc velkym obloukem :-)

Re: Re: Kam čert nemůže, posype silnici hlínou...

Katka,13. 4. 2014 14:51

Kdepak tajně :o)

Slušný odřeniny

Miguel,3. 4. 2014 8:14

jak na těle tak na kole, škoda hlavně těch pák, ani jsem nevěděl, že máš Ultegru, myslel jsem že 105. Patka přehazky pujde v klidu narovnat, odřeniny na těle se za 2 týdny zahojí a s odřeným kolem se dá jezdit...hlavu vzhuru

Re: Slušný odřeniny

Láca,8. 4. 2014 14:59

Migeli, něco mám Ultegru, něco 105. Blbý je, že nemám ani čas to teď dát dohromady. Jsem furt v práci, nebo doma hlídám... A když je nejlepší počasí na švih, tak většinou jedu na služebku. To bych se z toho...

Husty

Petr,2. 4. 2014 22:08

Ty vole,
tak to je mazec, to tedy fakt neni dobrý. Ale co, noha bude za týden ok, koleno, loket, kotník a ruka taky. Akorát to kolo. Ale myslím že když dají plašáci hlavu dohromady, tak se určitě něco vymyslí.

husty

Pavel,2. 4. 2014 21:48

Simte, co budes delat kdyz nebudes jezdit a hecovat? to kolo je mrzuty, sem se ponoril do hloubi vedomi a vzpomnel na dobu, kdy se mi padem ponicilo kolo....neni to prijemna vpominka - to kdyz clovek vidi, tak uz ho nepali odreniny na tele. Neboj, se voklepes a budes zase trenovat.

Re: husty

Láca,2. 4. 2014 21:54

Přesně jsi to vystihnul.